Kalendar događanja

Festival znanosti 2022. Tema Život

Sveučilište u Splitu obavještava sve zainteresirane sudionike da su prijave za ovogodišnji Festival znanosti otvorene. Festival će se održati od 2. do 7. svibnja, a glavna tema je ŽIVOT.

Svi zainteresirani sudionici svoje aktivnosti mogu prijaviti putem PRIJAVNOG OBRASCA, a rok za prijavu je produžen do 11. ožujka 2022. godine. Sve upite za dodatnim informacijama mogu se uputiti na adresu elektroničke pošte: festival.znanosti@unist.hr.

Glavna tema se može interpretirati na različite načine te se nadamo da je dovoljno široka kako bi sudionicima, kao i uvijek, omogućila kreiranje raznolikih, zanimljivih i zabavnih sadržaja. Kao i dosadašnjih godina, predložene aktivnosti mogu se vezivati za glavnu temu Festivala znanosti, ali se isto tako mogu baviti i drugim znanstvenim temama, koje bi bile zanimljive i poučne široj javnosti. 

Važno je napomenuti da su sve aktivnosti na Festivalu znanosti besplatne i otvorene za sve zainteresirane te da svi koji sudjeluju u njihovom izvođenju rade volonterski. Način prezentacije mora biti zanimljiv, jasan i razumljiv, prilagođen ciljanoj publici i u što je moguće većoj mjeri interaktivan.

Festival znanosti je manifestacija kojoj je cilj približiti znanost javnosti, odnosno informirati javnost o aktivnostima i rezultatima u području znanosti, poboljšati javnu percepciju znanstvenika te motivirati mlade ljude za istraživanje i stjecanje novih znanja. Kroz Festival znanosti promoviraju se znanstveni principi i znanstveni način mišljenja. Posebna ciljana skupina Festivala znanosti uvijek su djeca, jer kroz promociju znanosti cilj je zaintrigirati ih, potaknuti  na proučavanje okoline i svijeta, kao i nadahnuti neke od njih da se požele baviti znanošću. No do sada se u svim izdanjima Festivala znanosti Sveučilišta u Splitu nalazilo mnoštvo aktivnosti za sve uzraste, od vrtićke djece i učenika osnovnih i srednjih škola do opće populacije.

Documents to download

More links

Name:
Email:
Subject:
Message:
x