Organizacija događanja

INTERDISCIPLINARNI “THINK TANK” ZA KREATIVNU ZNANOST

Mediteranski institut za istraživanje života – MedILS je institut za prirodne znanosti, zamišljen kao međunarodni centar izvrsnosti za molekularnu biologiju. Smješten je u park šumi Marjan, na jednoj od najljepših obala Jadranskog mora. MedILS nudi jedinstvene preduvjete za održavanje radionica i konferencija visoke kvalitete. Institut ima nekoliko potpuno opremljenih dvorana.

Gosti su smješteni u udobnim sobama s kupaonicom. Sve sobe su klimatizirane, imaju telefon i high-speed Internet pristup. Tri obroka dnevno (doručak, ručak i večera) i kava u pauzi kod predavanja mogu se organizirati u Institutu.

Grupni rad se može održati izvan Instituta, u parku gdje su dostupne klupe, stolovi i bežični pristup internetu. Okoliš pruža mnoge mogućnosti za različite aktivnosti u slobodno vrijeme, uključujući i kupanje na obližnjim plažama, trčanje i planinarenje u park šumi Marjan, ili igranje košarke na košarkaškom igralištu Instituta. Grad Split, sa svojom slikovitom starom gradskom jezgrom, nudi obilje restorana, barova i trgovina, a nalazi se na 20 minuta pješice ili 5 minuta autobusom od Instituta.

CHIEF Kick-off Meeting (IM2)

Međunarodni znanstveni projekt Cultural Heritage and Identities of Europes Future – CHIEF odobren je na natječaju programa Europske unije za istraživanje i inovacije Horizon 2020  „Understanding Europe - Promoting the European Public and Cultural Space“ (H2020-SC6-CULT-COOP-2016-2017). Budžet projekta iznosi 4,58 milijuna eura. Projekt je počeo s radom 1. svibnja ove godine i trajat će do 1. svibnja 2021. godine. Konzorcij ovog znanstvenog projekta čini deset znanstvenih institucija: ASTON UNIVERSITY (Birmingham, UK); DAUGAVPILS UNIVERSITATE (Riga, Latvija), INSTITUT DRUŠTVENIH ZNANOSTI IVO PILAR (Zagreb, Hrvatska), CRRC GEORGIA NON-ENTREPRENEURIAL (NON-COMMERCIAL (Tbilisi, Gruzija), MIMAR SINAN FINE ARTS UNIVERSITY (Istanbul, Turska), UNIVERSIDAD POMPEU FABRA (Barcelona, Španjolska), CULTURE COVENTRY (Coventry, UK), UNIVERZITA KOMENSKEHO V BRATISLAVE (Bratislava, Slovačka), THE SAVITRIBAI PHULE PUNE UNIVERSITY (Pune, Indija), HOCHSCHULE FUER ANGEWANDTE WISSENSCHAFTEN (Hamburg, Njemačka). Koordinator projekta je Aston University iz Birminghama. 
Projekt je koncipiran u deset radnih paketa, teorijski i terenski je vrlo izazovan i zahtjevan. Terenska istraživanja će se provoditi na populaciji mladih  od 14 do 25 godina. U institutu MEDILS održat će se tzv. Kick off meeting, gdje će se preko šezdeset znanstvenika susresti po prvi put od službenog početka projekta, ne računajući susret voditelja timova održan proteklog srpnja u Birminghamu. U navedenom razdoblju će se usaglašavati različiti teorijski, metodološki i operativni aspekti provedbe istraživanja u svakoj od zemalja uključenih u projekt.

 

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Kontakt

Irena Rajić

Tajnica

tel: +385(0)21555600
fax: +385(0)21555605
e-mail: irena.rajic@medils.hr

 

 

 

 

 

Jelena Ružić 

v.d. ravnatelj

tel: +385(0)21555600 (616)
fax: +385(0)21555605
e-mail: jelena.ruzic@medils.hr

 

15
lis 2018
Events

MICROBES OF MedILS

Read more
8
ruj 2018
Events

Music & Words

Read more
8
ruj 2018
Events

A MedILS ARTScience event in Split, Croatia

Read more
10
srp 2018
Events

GROMOS programming Workshop

Read more
17
tra 2018
Events

Movie "Louvre is my studio, street is my museum"

Read more
28
ožu 2018
Events

First Autumn School on Proteostasis from molecular mechanisms to organismal consequences

Read more
28
ožu 2018
Events

Preparing Global Leaders Forum

Read more
22
ožu 2018
Events

The Ecobiology summit

Read more
22
ožu 2018
Events

Inter-organelle communication and neurodegeneration

Read more
6
vlj 2018
Events

Thematic CERN School of Computing (tCSC 2018)

Read more

Partneri