Organizacija događanja

INTERDISCIPLINARNI “THINK TANK” ZA KREATIVNU ZNANOST

Mediteranski institut za istraživanje života – MedILS je institut za prirodne znanosti, zamišljen kao međunarodni centar izvrsnosti za molekularnu biologiju. Smješten je u park šumi Marjan, na jednoj od najljepših obala Jadranskog mora. MedILS nudi jedinstvene preduvjete za održavanje radionica i konferencija visoke kvalitete. Institut ima nekoliko potpuno opremljenih dvorana.

Gosti su smješteni u udobnim sobama s kupaonicom. Sve sobe su klimatizirane, imaju telefon i high-speed Internet pristup. Tri obroka dnevno (doručak, ručak i večera) i kava u pauzi kod predavanja mogu se organizirati u Institutu.

Grupni rad se može održati izvan Instituta, u parku gdje su dostupne klupe, stolovi i bežični pristup internetu. Okoliš pruža mnoge mogućnosti za različite aktivnosti u slobodno vrijeme, uključujući i kupanje na obližnjim plažama, trčanje i planinarenje u park šumi Marjan, ili igranje košarke na košarkaškom igralištu Instituta. Grad Split, sa svojom slikovitom starom gradskom jezgrom, nudi obilje restorana, barova i trgovina, a nalazi se na 20 minuta pješice ili 5 minuta autobusom od Instituta.

XI. ROTARY FORUM 2023 PROSTOR

subota, 25. veljače 2023. od 09:00 do 13:30

XI. ROTARY FORUM 2023 PROSTOR

U fokusu ovogodišnjeg Foruma Rotary cluba Split je PROSTOR kao tema koja bitno utječe na kvalitet čovjekova života na globalnoj razini. Kod nas se o prostoru svakodnevno priča, uz kavu, ali i na političkoj i akademskoj razini. Mediji mu posvećuju osobitu pažnju otkrivajući – posebno često u zadnje vrijeme – krajnje negativne aspekte te teme: betonizaciju, bezvlašće, nered, urbicid, ekološke probleme, klimatske promjene… I dok se afere smjenjuju kao na tekućoj traci, a zabrinutost za taj dragocjeni prirodni i baštinjeni dar koji nam je na raspolaganju samo raste, izostaje dubinsko, multidimenzionalno i vizionarsko sagledavanje prostora. 

Cjelovitost i kvalitetu mišljenja i stavova koji će biti izneseni na Formu jamči lista sudionika na kojoj su među ostalima, osobno ili video vezom, politički komentator Gordan Akrapakademik Nikola BašićLuigi Fusco Girard s napuljskog arhitektonskog fakulteta, danski arhitekt Jan Gehl, danas prvo svjetsko ime na polju urbanizma, zatim nestor hrvatskih medija i erudit Marko Grčić, euro-zastupnik Tonino PiculaJerko Rošin podpredsjednik AAUZ, Joe Ravetz arhitekt-filozof s instituta u Manchesteru, novinar Saša Ljubičić, Saša Poljanec Borić s Instituta Pilar, čuveni rimski arhitekt Giovanni Rebecchini, ekonomist Nenad Starc, demograf Stjepan Šterc i ekonomist s velikim iskustvom u prostornom planiranju Ivo Šimunović. Očekuje se da na Forumu bude predstavljena i Deklaracija o hrvatskom prostoru koju su pripremili članovi Akademije arhitektonske umjetnosti i znanosti Hrvatske.

Pozivamo Vas da izravno saznate više o ovoj zanimljivoj temi

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Kontakt

Irena Rajić

Tajnica

tel: +385(0)21555600
fax: +385(0)21555605
e-mail: irena.rajic@medils.hr

 

 

 

 

 

Jelena Ružić 

Financijski direktor

tel: +385(0)21555600 (616)
fax: +385(0)21555605
e-mail: jelena.ruzic@medils.hr

 

19
srp 2023
Events

Conference “Adhesion GPCRs - present and future”

Read more
14
lip 2023
Events

MedILS School in Bioinformatics Part I

Read more
14
lip 2023
Events

MedILS School in Bioinformatics Part II

Read more
10
ožu 2023
Events

Interaktivna radionica s dr.sc. Striborom Markovićem, mag.pharm

Read more
27
vlj 2023
Events

Art&Science: nove metodologije u podučavanju

Read more
24
vlj 2023
Events

XI. ROTARY FORUM 2023 PROSTOR

Read more
20
vlj 2023
Events

Advances in Biomedical Research V

Read more
20
vlj 2023
Events

workshop on Fourier Transform Infrared Spectroscopy

Read more
14
vlj 2023
Events

Blue Connect aktivnosti

Read more
14
vlj 2023
Events

Hrvatska udruga sveučilišnih žena

Read more