Projects

3D and Virtual Reality Technologies for VET

3D and Virtual Reality Technologies for VET
Projektni broj: 2019-1-HR01-KA202-061006
Program: Erasmus+

Ključna aktivnost: Suradnja za inovacije i razmjenu dobrih praksi

Vrsta aktivnosti: Strateška partnerstva za strukovno obrazovanje

Početak projekta: 31. prosinca 2019.

Kraj projekta: 30. prosinca 2021.

3D and Virtual Reality Technologies for VET“ je projekt financiran sredstvima Erasmus+ programa u okviru ključne aktivnosti Suradnja za inovacije i razmjenu dobrih praksi. Vrsta aktivnosti: Strateška partnerstva za strukovno obrazovanje. Ukupno trajanje projekta je dvije godine.

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli je koordinator, a konzorcij čine partneri iz Hrvatske, Francuske, Norveške i Rumunjske.

Glavni cilj projekta jest diseminacija znanja studentima, profesorima i ostalim entuzijastima u području novih tehnologija CAD modeliranja, 3D printanja i virtualne realnosti. Poseban fokus je na ciljanim skupinama: tehničkim i strukovnim školama.

Glavna ideja projekta jest razvoj, oblikovanje i transfer inovativnih specijaliziranih vještina i alata korištenih u području aditivnih tehnologija, robotike i virtualne realnosti u sektoru strukovnog obrazovanja kroz razvoj specijaliziranih modula obrazovanja.

Primjena kombiniranog učenja, drugim riječima povezivanje internetskog učenja s praktičnim izvanmrežnim usavršavanjem "uvelike bi olakšalo stjecanje novih znanja i vještina u brzim tehnologijama te koristilo učiteljima, učenicima i drugim zainteresiranim korisnicima.

Očekivanja korisnika projekta usmjerena su na brzo stjecanje vještina i znanja kako bi stečena znanja postala relevantna i u skladu s novim trendovima u industriji. Posebna će se pažnja posvetiti dizajniranju prikladnih materijala za slijepe i slabovidne osobe. kao i osobama s fizičkim invaliditetom. Univerzalnost primjene lako bi osigurala razmjenu stručnosti, iskustava i dobre prakse s partnerskim organizacijama u Hrvatskoj i inozemstvu.Ovim projektom će se stvoriti prototipni sustav učenja koji se može brzo razvijati prema potrebama brzim tehnološkim poboljšanjima i osiguravaju da se stručnost brzo pruži budućim generacijama strukovnog obrazovanja u Hrvatskoj i inozemstvu.

Partneri
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli (Koordinator, Hrvatska)
Universitetet I Sorost Norge ( Norway)
Universitatea Tehnica Cluj – Napoca (Romania)
Tamara Milosevic (France)
Mediteranski institut za istraživanje života
Medicinska škola Pula
Industrijsko-obrtnička škola Pula
Proračun
Za Sveučilište Jurja Dobrile u Puli: 67.025,00 EUR

Ukupan budžet: 200.570,00 EUR

Glavni rezultati
Intelektualni rezultat I: Modul 1 – Priručnik za obrtničku školu ¨Recipes for 3D experience improvement¨

Intelektualni rezultat II: Modul 2 – Priručnik za medicinsku školu

Otvorena, online, digitalna eduakcija – Elearning tečaj/modul – Smjernice za 3D and VR iskustvo

Certifikati

Radionice (dvije)

Međunarodni sastanci (4)

Događanja s diseminacijskim učinkom (2)

More links

Name:
Email:
Subject:
Message:
x