News

Potpisan Sporazum o suradnji između Sveučilišta u Splitu i Mediteranskog instituta za istraživanje života

Potpisan Sporazum o suradnji između Sveučilišta u Splitu i Mediteranskog instituta za istraživanje života

Mediteranski institut za istraživanje života – MedILS i Sveučilište u Splitu potpisali su danas, 4. studenog, Sporazum kojim se definiraju načela dugoročne suradnje ovih dvaju institucija na područjima od zajedničkog interesa. Sporazum o suradnji su potpisali akademik Miroslav Radman u ime MedILS -a i rektor prof.dr.sc. Dragan Ljutić u ime Sveučilišta u Splitu, a potpisivanju su nazočili Jelena Ružić, ravnateljica MedILS-a, prorektori prof. dr. sc. Tomislav Kilić, prof. dr. sc. Goran Kardum, prof. dr. sc. Leandra Vranješ Markić i izv. prof. dr. sc. Željko Radić te Ivana Pletković, pročelnica Ureda rektora.

Prof. dr. sc. Dragan Ljutić, rektor Sveučilišta u Splitu, istaknuo je važnost bliske suradnje Sveučilišta i MediLS-a, riječ je o značajnom iskoraku, ne samo u našoj lokalnoj zajednici, već i na državnoj i svjetskoj razini. Naglasio je kako prostora za suradnju ima mnogo te da se ona već dijelom uspješno ostvaruje, a potpisanim sporazumom definirani su i daljnji koraci u odnosima, koji će na ovaj način zasigurno zajednički doprinijeti razvoju znanosti u okvirima ovih dviju institucija, ali i šire.

Akademik Miroslav Radman je u prigodi potpisivanja sporazuma istaknuo kako je intencija od osnutka Instituta bila da budu integrirani u akademski život što je više moguće, primjerice održavanjem predavanja za splitske studente.
- Želja nam je da budemo sol i papar standardnim predavanjima, što će potpisivanjem ovog sporazuma biti moguće ostvariti, a osobno imam dugogodišnje iskustvo prenošenja znanja studentima kao profesor genetike Medicinskog fakulteta. Naša suradnja već postoji, ona je prirodna, drago nam je da smo dio akademske zajednice grada Splita – kazao je akademik Radman, naglasivši kako su potpisivanjem ovog sporazuma širom otvorena vrata zajedničkom, produktivnom profesionalnom radu MediLS-a i splitskog sveučilišta.

Name:
Email:
Subject:
Message:
x