Novosti

Vodeći svjetski znanstvenici na konferenciji u Splitu

Na MedILSu je 03/07/2017 otvorena međunarodna konferencija “Advances in Biomedical Research” , koja je okupila stotinjak vodećih svjetskih znanstvenika u području biomedicinskih istraživanja. 

 

Novi tehnološki napredak omogućio je biolozima oštar zaokret u svojim pristupima dešifriranja molekularnih funkcija i osnova fizioloških i patoloških mehanizama. Ova konferencija okupila je znanstvenike koji primjenjuju i razvijaju nove OMICs pristupe s konačnim ciljem razumijevanja funkcije gena proteina terapijske važnosti. Također jedan od ciljeva konferencije je procijeniti trenutno stanje tehnike za bolje funkcionalno razumijevanje ljudskih bolesti. Konferencija će pokriti brojne teme kao što su razvoj OMICs tehnologija, gena / proteina i metaboličkih mreža, kao i njihovu ulogu u otkrivanju lijekova i ljudskih bolesti. Obraditi će se teme vezane uz nove tehnologije, kao što su visoke propusnosti CRISPR i RNAi screens, automatska fenotipizacija, metabolomics i kemijska genomika, te  bioinformatički pristupi u biomedicinskim istraživanjima.

Konferencija se održava pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, Ministarstva Znanosti i Tehnologije i Grada Splita. 

Name:
Email:
Subject:
Message:
x