Novosti

Europska noć istraživača u Republici Hrvatskoj 2018./2019.

Europska noć istraživača u Republici Hrvatskoj 2018./2019.

 

Europska noć istraživača je dugogodišnja inicijativa Europske komisije u području znanosti kojoj je naglasak na popularizaciji znanosti, osvještavanju javnosti o važnosti „znanosti u društvu i za društvo“, o važnosti rada znanstvenika i istraživača, o europskim i nacionalnim politikama u znanosti, a obilježava se svake godine zadnjeg petka u mjesecu rujnu diljem Europe.

 

Europska noć istraživača tradicionalno se provodi zadnjeg petka u mjesecu rujnu u vremenu od 17 do 22 sata. Na javnim površinama gradova hrvatski istraživači imat će štandove s interaktivnim sadržajem, ponajprije namijenjen mlađoj populaciji. Nadalje, program obuhvaća i aktivnosti glavne pozornice, nagradne igre i ostalo. Aktivnosti su namijenjene većinom mlađoj populaciji, odnosno osnovnoškolskoj i srednjoškolskoj djeci te široj javnosti, a svrha im je zabava, učenje uz igru i prezentacije te osvještavanje šire javnosti o glavnim porukama projekta Techno-Past Techno-Future; European Researchers´ Night.

 

27. rujna 2019. - Zagreb, Rijeka, Split i Osijek su domaćini Europske noći istraživača 2019. godine.

 

Europska noć istraživača okupit će na frekventnim mjestima navedenih gradova hrvatske znanstvenice i znanstvenike koji će interaktivnim sadržajem djeci i odraslima približiti znanost i svoj rad.

 

Videozapis s Europske noći istraživača u 2018. godini možete pogledati na linku: https://youtu.be/52U9xF-fIzI

 

Također, možete nas pratiti na službenoj mrežnoj stranici te na društvenim mrežama:

 

Facebook - https://www.facebook.com/EUNightCRO/

Instagram - https://www.instagram.com/eunightcro18_19/?hl=en

Twitter - https://twitter.com/EUNightCRO

Službena stranica projekta - https://eunightcro.eu/

 

Partneri u provedbi su: Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH, Institut za društvena istraživanja u Zagrebu, Sveučilište u Zagrebu, Sveučilište u Dubrovniku, Sveučilište u Splitu, Sveučilište u Zadru, Sveučilište u Rijeci, Sveučilište u Osijeku, Sveučilište u Puli, Institut Ruđer Bošković, Hrvatska zaklada za znanost, Hrvatsko katoličko sveučilište, Državni zavod za intelektualno vlasništvo, Mediteranski institut za istraživanje života, Institut za jadranske kulture i melioraciju krša, Sveučilište Sjever, British Council i Staroslavenski institut.

Europska noć istraživača se financira u okviru Marie Sklodowska Curie aktivnosti Okvirnog programa za istraživanje i inovacije za razdoblje 2014.-2020.– Obzor 2020, Ugovor o potpori broj 818748 TPTF_ERN

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Name:
Email:
Subject:
Message:
x